måndag 7 maj 2007

The Goonies

1985 gick Goonies upp på biograferna världen över. Filmen som regisserades av Richard Donner (Superman I) skrevs av Steven Spielberg och blev en succé! The Goonies eller the Goon Docks är ett gäng ungdomar som hittar en skattkarta tillhörande en gammal pirat. Kartan visar en ingång till en tunnel i en nerstängd restaurant. Men i restaurangen håller den ökända skurkfamiljen Fratellis till.



The Goonies II

Gooni
es blev senare till två TV-spel, det första kunde endast återfinnas i arkadhallarna men 1987 släpptes Goonies II till Nintendo 8-bitars. I Nes versionen som utspelar sig efter filmen, får vi följa Mikey (en av The Goonies) när han försöker fria sina tillfångatagna vänner från familjen Fratellis ondskefulla grepp. Under spelets gång hittar man en rad hjälpmedel och vapen, såsom, slangbella, jojo, fjäderskor, rullskridskor, våtdräkt etc. Spelet är en labyrint med massor av olika världar fulla av monster och lönngångar. För dig som vill återuppleva eller helt enkelt missat The Goonies II så rekommenderar jag dig att besöka:
http://vnes.baikrich.com - Där kan du spela de flesta gamla Nes spelen direkt i din webbläsare!


3 kommentarer:

S.C. sa...

Jag älskar goonies så hårt. Låt oss titta på filmen och reminisca. F.ö. var det inte den där "girls just wanna have fun" tjejen som gjorde titelspåret. Anyhows. Good times.

steehl sa...

Ingen aning, men lätt att vi ska!

tobbe sa...

En favvo helt klart!