lördag 9 februari 2008

Retarderat Eleverade - 2 Lirare I Gemet




Eftersom jag och Seb älskar denna låten över allt annat som producerats inom svensk hiphop någonsin måste jag bara kopiera ett inlägg från http://majesticflow.blogspot.com/

En av Sveriges mest produktiva MCs, Organism 12, har i snart 10 år släppt mångfaldiga tapes, tolvor, album, mix-CDs, MP3s, vunnit flertalet battles och ingått i diverse konstellationer som Mobbade Barn Med Automatvapen, Ungdomshälsan.. och Retarderat Eleverade, en grupp bestående av honom själv och mytomspunna Seron.

Seron, som många ansåg var en av landets mest lovande MCs, blev frälst i oktober 2000, och beslöt sig hastigt för att lägga ner sin musikkarriär efter att ha släppt en mängd tapes, tolvor och uppträtt med sina grupper MBMA och Retarderat Eleverade. Det blev otroligt mycket snack i diverse internet forum och hemsidor, men faktum består att Seron var en jävligt duktig MC, och framförallt en av dom som tillsammans med Organism 12 och andra i deras kretsar gick mot strömmen för att köra sin egen grej med våldsironi, humor, flerstaviga rim med mera.

I tidningen Gidappa! var båda två väldigt populära i redaktionen. Det skrevs hyllande recensioner för deras diverse releaser gång på gång, och i stort sett varje nummer nämndes dom.. vid ett tillfälle skrev redaktören Tony Ernst en recension för en låt, vilket var ganska ovanligt då det oftast var recensioner för tapes, tolvor och album, som dessutom var osläppt. Den fick högsta betyg i Gidappa! och hyllades som en av dom bästa svenska hip-hop låtarna någonsin. Enda problemet var att ingen kunde höra den, i och med att den var outgiven. Sedan dess har den dykt upp på internet i olika kvalitéer. Tills nu! Här finner ni låten, i dess bästa form (mixningen är vad det blev på den tiden) att lyssna på här!

Retarderat Eleverade - 2 Lirare I Gemet (2000)
Producerad av: DJ Large

1 kommentar:

S.C. sa...

Jag bara älskar Två lirare i gamet.