måndag 15 juni 2009

Skit i lönen: Be happy.


Inte nog med att det ur en miljö hänsyn är vettigt att inte jobba så mycket. Nu är det också bevisat att ju mer pengar du tjänar på jobbet desto mindre lycklig är du. Forskare på UC Berkeley har bevisat att om du är driven av ditt arbete så är du mindre lycklig desto mer du tjänar. En viss Chatman, Ansvarig för forskingen, kommenterar:

"In a capitalistic society, people generally believe that - all other things being equal - being rich is better, But that is not what we found."


På samma universitet har man tidigare under året också bevisat att glädje, i sig, är smittsamt upp till tre led framåt. Vidare är däremot femtio procent genetiskt, tio procent beroende av livsomständigheter och hela fyrtio är kontrollerade av oss själva. I illustrerad vetenskap (nr7/2009) skriver man om hur glädjen, alltså, genom tre led i närverket kommer att spridas till vänners vänner. Du förändrar alltså humöret på människor utanför din umgänges krets genom att vara glad. Något du upp till 40% väljer själv att vara och om du inte tjänar för mycket pengar kan du ju bli 10% ytterligare glad. Att välja föräldrar däremot blir krångligare.

4 kommentarer:

NJCM sa...

Det här är ju strålande, käre vän. Låt oss starta ett nytt parti. Anti-Arbetarpartiet (AA) - mot riksdagen!

S.C. sa...

Piratpartiet ain´t got shit on us.

NJCM sa...

Tre timmars arbetsdag, fri fildelning och höjd förmögenhetsskatt till förmån för fulkulturen. In your face, mister minister.

Ruben I. sa...

Min röst är given.