fredag 10 juli 2009

Kaptenens logg på blogg

Logg 090710

Förberedelserna inför det stora seglingäventyret är i full gång. Sebastian har nyligen anlänt till Stockholm från Ljusterö, samtidigt som Micke har fullgjort sitt första uppdrag som nyligen påmönstrad skepspojk. Spänningen stiger inför tisdagens avfärd.

Förberedelserna är av ytterst stor betydelse. Ingenting får överlämnas till slumpen, speciellt inte maten. För dålig eller för lite mat kan betyda att besättning, inklusive kaptenen, blir på dåligt humör. Denna viktiga förberedelse hamnade hos Micke. Resultatet visas nedan (lista) och humöret på båten illustreras av bilden ovan.


Frukost dag 1 tom 3 = Havregrynsgröt (+Russin, Äpple, Sojamjölk).
Lunch 1 = Makaroner i lök- och tomatsås.
Lunch 2 = Soppa på färskpotatis, lök (och kött?).
Lunch 3 = Potatissallad.
Middag 1 = Någon form av burkgryta.
Middag 2 = Ärtsoppa på burk.
Middag 3 = Makaroner i lök- och tomatsås.
Extra: Knäckebrö, bananer


Indigrienser:

1 Stort paket havregryn
1 Paket russin
6 st äpplen
1 Paket sojamjölk med lång hållbarhet
2 kg ideal- eller snabbmakaroner
2 burkar ärtsoppa
1 burk vego-ärtsoppa
4 gula lökar
4 pkt krossade tomater
2-3 kg färskpotatis
2 burkar gryta
1 burk vegomat
2 pkt knäckebröd
6 st bananer

Vad är egentligen soppa på färskpotatis och lök? Innebär det att man blandar kokt potatis med kokt lök för att sedan glömma att hälla bort vattnet! Det kanske mest anmärkningsvärda är 'lyxen' som hamnat under klassifiseringen 'Extra' - Knäckebröd och bananer. Mumma! Slutligen ger även Micke sin egen syn på matsedeln.

" Matsedeln är relativt slimmad, flera av indigrienserna är utvalda så att de ska kunna användas i flera olika rätter. Man kan ganska lätt göra menyn både mer spartansk eller tvärtom." / Micke 090710

3 kommentarer:

S.C. sa...

Jag förespråkar fet mat. Fläsk, en redig gös, lite ko-lever och späck, hästkött! Men tyvärr verkar det som kocken, den nya rekryten på båten; Micke, skall hålla besättningen på halster. Förhoppningsvis får vi oss en bit tobak till någon av måltiderna och när vi har gjort ett bra jobb, dubbla ransoner rom!

steehl sa...

Aaarrrrggg, låter som det kan bli en riktigt tuff resa det där. Magrar ni allt för mycket så får ni binda kocken och ta till röksignal, så kommer jag med min smuggelbåt och levererar whisky, chocklad och helstekt kalkon-gris.

gno sa...

huga! om vädret håller sig så lovar jag att ta med mig en arabisk fullblods biff från dem ädlaste delarna! hoho håll i hatten!