onsdag 18 april 2007

Mega Amerika


Amerika vs. Teh Wörld. Nu blir det en lite väl vänstertonad nyans på inläggen här, det klankas en del på Amerika. Men! Det är nog bara rätt åt dom, lika bra att köra på när man är igång så man har det ur systemet för ett tag framåt. Om de inte gör nått dumt och det brukar väl ändå aldrig hända...

Vi kan punkta upp hela dilemmat med Amerika och deras "stjärnornas krig" eller whatever det vill kallas, logiskt som så:

1. Amerika är oroliga för attacker
2.Amerika gör saker för att bli av med oron (bygger stora sköldar som ska skydda mot attacker. Inte fysiska sköldar då, utan det har möjligtvis nått med lasrar i sateliter att göra (Wiki).

1979 satte President Carter igång med planer på att stoppa in kryssningsmissiler runt om i Europa som försvar mot dåtidens ryska missilhot. Fyra år senare ville reagan träda i verket genom sitt Strategic Defense Initiative, och placera ut "euromissiler" på den Europeiska kontinenten vilket resulterade till att massiva fredsdemonstrationer satte igång. Reagans projekt lades officiellt ner 1993 och kostade 44 miljarder amerikanska dollar. Idag är alltså Star Wars uppe på tapeten igen, eller har nog varit så från och till.

Det kostar pengar men vad är egentligen problemet?
Kanske är det så att har man redan ALLA kärnvapen i världen more or less, börjar hela det här paranoida kriget mot terrorism (läs war on oil, SDI, Star Wars eller vad det nu vill heta) bli lite oroande.


läs mer på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=639683

1 kommentar:

Anonym sa...

USA följer "lilla röda" till punkt och pricka verkar det som. Får jag göra ett vad här och nu att USA kommer anfalla Iran detta år, och att USA kommer införa ett nationellt ID kort med fingeravtrycks igenkänning? Världens första demokrati, är det Först in, Först ut som gäller fortfarande?