söndag 13 januari 2008

Peter Stormares märkliga bostadsval gjorde honom till en stjärna


Sebbe brukar säga att jag är en pensionär för att jag gillar att kolla på tv-serier som mer lämpar sig åt äldre, så som På Spåret och Stjärnorna på slottet.

Ikväll var det åter dags att sätta på sig den grådaskiga pensionärskostymen och bänka sig framför tvn för att se Stjärnorna på slottet, kvällens program var dedikerat åt Peter Stormare. En person som vuxit i mina ögon dem senaste åren, och mycket riktigt bjöd programet på riktiga guldkorn ur Stormares karriär.

Jag tänkte citera en berättelse Peter Stormare avger under middagen då alla stjärnorna samlats ute på slottets trädgård för att avnjuta en gammaldags middag där det bjuds på kolbullar.

När Peter var ung bestämde han sig för att göra något av sitt liv så han begav sig till Stockholm och började söka bostad. Han var ung och oerfaren gällande nästan allt. Han fick snabbt kontakt med en människa som hyrde ut, men när uthyraren började prata om 25 lakan under bordet tog Peter det bokstavligen och backade ur affären. Han såg framför sig hur han skulle bli tvungen att stjäla 25 utav sin mors finaste lakan för att ge imellanskilling för att få lägenheten och det klarade inte hans samvete av.

Senare hittar han en intressant lägenhet som låg mittemot fältöversten precis vid filmhuset. Han bestämde sig för att åka dit och knackade på, varpå en aristokratisk dam insvept i nattlinne öppnar förvånat och undrar vem som står vid dörren. Peter ursäktar sig och förklarar att han är där för att se på lägenheten som står för uthyrning. Damen verkar forfarande lika förvirrad och säger : -Ja den är där uppe, gå upp du och se runt.

Det är en takvåningslägenhet med 180 graders vy ut över öfre östermalm men dock är toaletten trasig, det får duga tänker Stormare. Eftersom toaletten inte fungerar tvingas Peter ideligen springa till filmhuset för att gå på toa och det var tack vare hans trasiga toalett som han fick upp intresset för film och scenskolan. Han hade inte en tanke på att söka till scenskolan eller arbeta inom film innan den dagen han första gången sprang in på filmhuset för att göra nummer två.

Om ni vill höra hela berättelsen återberättad av Peter Stormare själv tycker jag att ni går in på SVT.SE klickar på SVT PLAY och klickar er fram till Stjärnorna på slottet.

1 kommentar:

S.C. sa...

Ja, nu börjar ju antikrundan snart igen också.