lördag 7 november 2009

John Adams

2008 visade HBO en miniserie vid namn John Adams vilket handlar om just John Adams den amerikanske presidentens politiska liv, där han lägger grunden för USA.

Serien fick bra kritik och under 2009 vann den tretton Emmy awards vilket ingen miniserie tidigare gjort och om inte det var nog, kammade serien även hem fyra Golden Globe.

Här kommer ännu mer coola VFX (visual effects) eller CGI (computer-generated imagery) som det egentligen heter när man talar om film. Här kan du se hur dom lagt upp alla bilder i x-antal lager på lager för att skapa en så realistiskt känsla som möjligt.
Jag personligen tycker det är otroligt hur fan man kan ha den klara bilden i huvudet och sen bygga en tiondel av kulissen för att sedan skapa resterande delar med CGI.

Du kan se första avsnittet på SVT1 nu på Söndag kl 21:15.

1 kommentar:

S.C. sa...

Häftigt. Ja, John Adams var en väldigt bra serie. Jag tror jag och Abbe snackade om den för snart ett år sedan. Jag älskar när man kan beta av något i ett svep. På SVT play så kommer man att kunna se serien i sin helhet då SVT har gjort ett avtal med HBO om saken.