fredag 23 maj 2008

Existens


2005 protesterade Bobby Henderson med ett öppet brev till utbildnings styrelsen i Kansas. De hade nämligen bestämt sig för att använda sig av intelligent design som ett alternativ till den darwinistiska evolutionsteorin. Intelligent design vill erkänna en existens av en intelligent, dock inte nödvändigtvis allsmäktig eller allvetande (omnipotent or omniscient), designer. Bobby Hendersen använder sig av det här uppenbara kryphålet och påpekar vikten att föra fram hans tro på Spaghettimonstret. En osynlig varelse för våra blotta ögon vilket alltså "Gud" eller designern som de menar med de här måtten egentligen lika gärna skulle kunna vara.
(Det är faktisk svensken Niklas Jansson som först skapade bilden av Spaghettimonstret.)

Den 25 Augusti - Boing Boing.net annonserar en belöning på 250.000 $, senare höjt till 1.000.000 $ för den som kan erbjuda empiriska bevis att Jesus är son av Det flygande spaghettimonstret. Nu kan man få den mer blygsamma summan 100.000 $ om man bevisar Guds existens för www.godsreward.com.

En av mina alltime favorites är klippet med bananen där en en herre i skjorta och välkammad mustasch förklarar "Ateistens mardröm". Jag såg en replik på youtube för några månader sedan när en ung herre som tar upp en kokosnöt och en annanas och ifrågasätter det hela. I en annan variant är jordnötssmör men den fattar jag inte överhuvud taget. Men om deras argument håller ... CA-TSCH-ING! (ni vet det där ljudet som en gammaldags kassa gör när den åker ut)

1 kommentar:

gno sa...

usa usa usa usa....

USA!