torsdag 23 april 2009

Det var en gång ett får...

På temat sjukt osköna företeelser: Den minst sagt kontroversiella och av allt att döma galne doktorn Panayiotis Zavos berättar för The Independent att han på hemlig ort arbetar med att klona människor.

Senaste försöket bestod i att placerade elva klonade embryon i fyra kvinnor med förhoppningen att de skulle föda världens första klonade bebisar. Tyvärr (?) misslyckades försöket, men doktor Zavos försäkrar att det bara är en tidsfråga innan visionen blir verklighet. Tidigare har han även klonat hybridembryon av döda människor med hjälp av ägg från kossor (!) i någon slags testomgång.

Naturligtvis går det att argumentera för kloning av människor, men att göra det utan att framstå som en idiot blir desto svårare (något som även nämnda doktor har problem med). Det blir i sammanhanget ganska irrelevant huruvida tioåriga Cady, som dog i en bilolycka, kan "komma till liv igen" med den här tekniken (ett argument som i sig bygger på en oerhört naiv människosyn). Behöver jag ens nämna ordet "piratkopiering"? Dessutom är det ju olagligt.

1 kommentar:

S.C. sa...

Undrar hur långt de har kommit i korea. Förmodligen är det la bara nukes som gäller där borta.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Human_Genome_Project

är också ganska läskigt i längden