tisdag 19 maj 2009

Montt Mardie med lapp för ögat

"Don´t write songs to make money, I write them for people to sing along."

Ni kanske har märkt att Montt Mardie släppt en hyllningslåt på/till piratebay. Han har alltid varit en uppstickare i indie-kretsar men aldrig riktigt fått sitt välförtjänta break. "We are all the piratebay" är en låt gjord på trettio minuter men som många bra låtar är det kanske just det som gör den lite sådär opretatiös och trevlig. Det uppmanas att göra egna videos och egna remixade versioner av låten, jag väntar ivrigt på en vettig remix. Nån åtmionstone semi-kändis måste måste nog ta steget. I annat fall måste det göras en väldigt bra remix så det hele kan rulla vidare.

1 kommentar:

NJCM sa...

Den lär väl knappast lämna något större avtryck varken i den här debatten eller i musikhistorien. Men för all del, A for effort, Pagmar.

Ja, någon borde ta den här låten ett steg till; någon borde ta den här debatten ett steg till. Det var länge sedan indiebolagen entusiastiskt tog fildelningen till sig som en del i deras nya skola. Men, ärligt talat, de verkar ha tröttnat på skiten.

TPB i all ära, men kanske ska vi flytta strålkastarljuset en stund och spana in nya lösningar i stället? Musikmaskinen har en mindre brant backe att vandra än, säg, filmindustrin. Så låt oss börja där. Spotify? Stim? Swedish model? Det är dags att leverera.