onsdag 5 december 2007

Switch


Jag gick på bio igår, eller kino som det heter på norsk.
Hade egentligen tänkt att se "Mordet på Jesse James av ynkryggen Robert Ford" men den gick så sent så jag valde en annan film som är välidgt populär här i Norge, nämligen Swtich.

Filmen är beskriven som Karatekid fast på Snowboard, och den följer den typiska dramaturgin. Ung kille kommer till ny skola och ny by. Killen blir utstött och ser sin ända chans för att komma in i gänget är att bli bäst på snowboard. Tills sin hjälp tar han en gammal hippe vilket saknar det ljusa livet i Californien som spelas av Peter Stormare.

Filmen har slagit tittarrekord med 47000 besökare första helgen och gick direkt till första plats på biotoppen. Det är dem största besökssiffror distributionsbolaget Sandrew Metronome någonsin har haft på en norsk film under öppningshelgen. Det är också en av de tio bästa öppningshelgerna för en norsk film dem fem sista åren.
Filmen är alltså rätt stor här.

Jag tyckte det var väldigt humoristiskt att sitta i biomörkret och se en av norges största filmer där öppningsscenen sprakar igång med "Thomas Rusiak - Hiphopper Feat. Teddybears Sthlm" på maffigt hög volym. Lite senare när filmen når sitt anitklimax kickar "Timbuktu - Alla vil till himmelen" igång och den maffiga kännslan infinner sig på nytt.

Filmen var rätt B, men jag tycker det är lite kul att Peter Stormare har valt att bli filmstjärna i Norge istället för Sverige och att han faktiskt lyckas jävligt bra med det dessutom.

Du kan se Traliern av filmen här under för den lär knappast gå upp på svenska biografer.

Switch Trailer

Inga kommentarer: