söndag 1 mars 2009

"Spend a pound to spend a penny..."


Att skämta om lågprisflyg är inte särskilt originellt. Men de är bussigt generösa vad gäller vatten på just den kvarnen. Nu rapporterar Telegraph att Ryan air kommit på ytterligare ett sätt att skära ned på sina "priser" (läs: smyga in extrakostnader där du aldrig trodde att du skulle hitta dem).

I en färsk BBC-intervju har detta fantastiska företags VD berättat att man tittar på möjligheten att ta betalt för toalettbesöken på planet. Ett pund närmare bestämt. Man känner ju att man borde dubbelkolla, men det är inte 1 april.

Personligen dyker två frågetecken upp i mitt huvud. Måste man alltid ha ett pund i fickan nu om man flyger Ryan air? Det känns som att det skulle kunna uppstå akuta problem på Stockholm-Parisflyget. Och, naturligtvis, vad är nästa steg? Som inspirationskälla har redan nämnda tidning genomfört en magnifik läsarundersökning på temat.

5 kommentarer:

S.C. sa...

Micke berättade att på Ryan Airs flygvärdinneutbildningar ombeds de köpa egen uniform. De bör även ha med sig papper och penna till utbildningen.

NJCM sa...

Rykten gör gällande att man under säkerhetsdelen även får lära sig att tidigt under flygningen leta efter personer som ser starka ut, eftersom nödutgångarna kan vara ganska tröga att få upp. De bör dock inte sitta på rad ett, då dessa lätt slår i huvudet och blir medvetslösa vid nödlandningar och dylikt.

steehl sa...

Och helt plötsligt pratar alla om Ryan Air. Hmm, all publicitet är..

NJCM sa...

Ja. Jag blir helt sjukt sugen.

NJCM sa...

Säkra källor uppger att sagda flybolag planerar att dra ned på utgifterna genom att helt sonika kicka samtliga piloter. I stället kommer passagerarna själva få styra flyget. Karta finns ombord för femtio pund stycket.