lördag 24 maj 2008

Pato Pooh väger tungt

Äntligen har det dykt upp ett nytt namn på den svenska hiphopscenen som faktiskt kan försvara begreppet "tung jävla hiphop". Pato Pooh kommer ursprungligen från Chile men har växt upp i Stockholm och efter att han köpte "Snoop Doggy Doog - Doggystyle" runt -93 fick han upp ögonen för hiphop och började smått utökta sitt intresse för musiken.

När han var 17 år hade han redan försökt sig på att beatboxa men valde istället att övergå till att rappa. Språket har alltid varit engelska och texterna har fått en lite mörkare och hårdare stämpel men Pato Pooh understryker att han är en glad person.
2002 vann han Stockholms bästa hiphop/r&b pris och året därpå vann han tillsammans med två andra Malmös bästa hiphop/r&b pris plus Stockholms bästa okontrakterade hiphop/r&b 2003. Han har varit delaktig i låtskrivadet till ett antal andra hiphop/r&b artister.

2006 startade han tillsammans med en vän musikföretaget “Deh Din Poik Entertainment” och just nu filar han på sin ep med namnet “The I Work Hard Ep" som beräknas komma i början av sommaren 2008.

Jag snubblade över han senaste singel "Ahbow" på whoa.nu och blev mäkta imponerad av hans förmåga att bygga upp låten till en genomslagskraftig tung och äkta hiphoplåt som distanserar sig från vanlig svensk hiphop, det känns genuint amerikanskt och jag vet inte om det är bra eller dåligt men med tanke på bakgrunden så tycker iaf jag att det känns fett.

Du lyssnar på hans senaste singel här:

Pato Pooh - Ahbow


Källa : http://patopooh.se/

1 kommentar:

tobbe sa...

OT:
Sebbe, skriv om världens sju underverk. Asintressant ju!