onsdag 30 september 2009

Att göra en höna av en fjäder.


Kerstin Ekman, good ridance! Känns som Peter Englund inte direkt försöker mörklägga något. Däremot verkar inte Kerstin nöjd nog med den lilla uppståndelsen som blev av efter hennes avhopp. När kan vår kulturelit tampas om häftigare saker såsom heliocentrism in the good old days?

tisdag 29 september 2009

Ni e fina ni...

Where the wild things are

Jag såg trailern på bio när jag var och så Inglorious Basterds med Micke och Gno. Den kommer inte föränn November men vipps så är vi ju där. Spike Jonze kommer förhoppningsvis att leverera.

Bröderna Lindgren - Vuxen barnmusik

Hur kan man ha missat Bröderna Lindgren? Med Mattias Alkberg, Kristofer Åström, Ebbot Lundberg och Nina Ramsby i stallet. Den förtsa singeln, Som Raketer från nya skivan levereras av den förstnämnda herren. En flugas väg är en direkt favorit från deras förra skiva. På kommande albumet "barnmusik-som-även-vuxna-kan-höra" ska tydligen Hajen medverka på två låtar.


Spotify! : Bröderna Lindgren - Vuxen barnmusik (2008)

måndag 28 september 2009

The Pinky Show

www.pinkyshow.org

"Gently poking your brain with a stick since 2005"

USAs illegala och pågående occupation av Hawaii: Pinkys radioprogram handlar denna gång om Euro-Amerikansk Imperialism och occupationen av Hawaii.



Vietnamkriget - vad hände egentligen: Pinkys assistent och kompis Bunny åker till Washington för att ta reda på vad som egentligen hände under Vietnamkriget...



Hur problemet med "illegal invandring" kan lösas: Pinky bjuder in sin gode vän Daisy för att reda ut begreppen.

Matt Damon vs. Adrian Grenier från Entourage

Kan det vara sant? Jag vet inte, förmodligen inte men kul är det.

torsdag 24 september 2009

My super sweet 250

Guinness pr-tomtar tar verkligen i så att de spricker i dag. Det är nästan lite synd och själv tvekar jag över att en man som bevisligen ägde ett starkt sinne för smak verkligen vill att Jamie Cullum och Razorlight ska spela på hans dag. Klart är hur som helst att grabben förtjänar ett rungande "Skål!" för de 250 år som hans dryck har förgyllt denna miserabla jordboll.

Thank you, Arthur. Thank you very much indeed.

onsdag 23 september 2009

Drake feat. Kanye West, Lil Wayne & Eminem - Forever

Det är väl svårare att göra något sörre inom hiphopen i dagsläget. Lil Wayne och Eminem kammar hem vinsten för bästa verser.


Om ni inte vet vem Drake är så finns hans album på Spotify. Inget i klass med Forever dock.

Phrazes for the Young

Det har gått ett tag sedan sist, men hösten 2009 kommer vi återigen att ägna Julian Casablancas oproportionerligt mycket uppmärksamhet. För första gången på åtta år kommer det dessutom att vara högst befogat.

Jag och hans första solosingel 11th Dimension firar en vecka i morgon och vi gör fortfarande varandra mycket lyckliga. Ni som minns 2001 vet vad som väntar er; det är ingen slump att Jules främsta akademiska gärning var en stipendiebelönad klassisk komposition. Med andra ord: lyssna inte främst efter några lyriska underverk eller banbrytande ljudbilder, utan efter den briljanta fraseringen och utsökt tidlösa sammansättningen av toner. För att inte nämna den klanderfria paketeringen. I just nod.

Ingmar Bergman


Den 28e september så kan man köpa Ingvar Bergmans papperskorg och gamla röda mercedes. Bergmans hade hus på Fårö och hans lösöre har fått stort intresse på Bukowski. Tydligen är hans nattduksbord en populär pjäs där Bergman bland annat har ristat in "julaftonsfan" och "jag sätter upp en operett". Det är inte så högt utropspris på sakerna så man kanske kan kamma hem en fotölj eller så. Tyvärr verkar det internationella intresset vara helgalet.

tisdag 22 september 2009

Under the weather

Ja, i afton är det höstdagjämning igen. Det betyder flera saker. Till exempel att det är hög tid för Hösten att infinna sig. Personligen har jag saknat henne ett tag nu, men i dag kände jag att hon kanske inte kommer att bli så fruktansvärt sen i alla fall. Det betyder i sin tur flera saker. Till exempel att det är hög tid att förändra saker och ting.

Det är nu du lägger din färglada scarf på hyllan till förmån för den skotskrutiga yllehalsduken och slutar dölja de mörka påsarna med ett par dito solglasögon. Du hyllar för en stund Arthur Guinness oftare än James Pimm och över lag är det Earl Grey och Spode snarare än Blanc de blancs och kristallglas som gäller. Trots att Jules och Jim fortfarande finns i dina tankar sneglar du åt Romy och Olivers håll i allt större utsträckning och som det mörkrädda barn du är finner du naturligtvis tryggheten hos Sinéad och Shane även detta år. Det blir liksom bäst så.

Eller? Jag välkomnar naturligtvis invändningar. Det är faktiskt just precis därför jag skriver, om ni förstår vad jag menar? Vi är ju liksom in this together, så att säga.


För övrigt: I natt skiner midnattssolen över nordpolen för sista gången i år. Efter en 32 timmar lång solnedgång väntar nu polarnatten: sex veckors skymning följt av tre månaders totalt mörker innan den sex veckor långa gryningen. Därefter kommer soluppgången, även den 32 timmar lång naturligtvis. Är inte det alldeles fantastiskt? Jo.

måndag 21 september 2009

"Cut the President some slack!"

Knappast någon som har missat hur Kanye uppförde sig på VMA's i förra veckan. Kort version i fall att jag har fel: Taylor Swift vann kategorin "Best Female Video" och under hennes tacktal springer Kanye upp och tar priset ifrån henne och säger att Beyonce skulle vunnit.

Lika oskön som Kanye var i det här fallet är allas vår favoritpresident Obama skön. Innan en CNN-intervju kallsnackar de lite om helgen events och Obama säger det som varje vettig person rummet tänkte:

Jäv-lar!


Det känns lite som Stakka Bos gamla 90-tals hit "here we go again". Ojojoj. Ja, denna gång kanske det inte är till skivbolagens favör? Eller så är det kanske så ... Problemet med att få en vettig nämndeman som har hyffsad koll är att de oftast på det ena eller andra sättet verkar vara inblandade och dämed blir partiska.

The Sound of Arrows - Into the Clouds

Det är Fantasia, Neverending story och pure gayness, men också helt fantastiskt!

fredag 18 september 2009

Jag har blivit för gammal för att vara först

Dorian Gray

Jag vill tro att det var just en filmatisering av Dorian Gray som vi hyrde. Jag, Moa och Niklas var nere på den lokala videouthyraren med sitt egentligen ganska smala utbud. Döm av förvåning när vi fann just den filmen. Senare, väl framför TV-apparaten så tog det väl en fem minuter innan vi förstod att det inte gick att titta på. Men hur blir det då nu? Oscar Wilde är ju en given favorit, och historian än sen då! Fantastikt, fantastiskt! Som film? -Denna gång kanske det funkar ... men förmodligen inte. Jag tycker vi läser boken igen istället, eller sätter upp en pjäs.

Andreas Grega - Dom hade mycket att säga

Måste bara dela med mig lite av Andreas Grega. Jag har varit medveten om honom en längre tid pga Promoes låt "Mammas gata" där han sjunger refrängen men jag har liksom aldrig orkat kolla upp mer om honom vilket är synd. Men lyssna, se och njut så får vi hoppas att det går hem i stugorna.

torsdag 17 september 2009

Videodating!!

Så här kan det gå till:



No fatties indeed...

Den mörka sidan:



"I like to stay up late at night to watch you sleep".

Tack till Leenks...

And people say we monkey around...

Den gröna markattan kom till ön Saint Kitts i karibiska havet från Afrika med slavarna way back when. Slavarna skulle hjälpa till med romproduktionen och aporna gjorde till sin grej att käka jästa sockerrör ute på fälten.

Trehundra år och flera generationer senare sitter svagheten för alkohol i hos många av de lurviga små filurerna. Men liksom slavarna har de spottat upp sig sedan deras förfäder landsteg: numera nöjer de sig inte med överblivna sockerrör utan tassar i stället runt kring strandens barer på jakt efter färgglada cocktails att avnjuta i solskenet.

Hur som helst, ska man tro denna minidokumentär från BBC så har vi en del att lära av våra charmanta, om än avlägsna, släktingar:
"Studies have found that the percentage of alcoholism in these monkeys matches the percentage of the human population – most drink in moderation, 12% are steady drinkers, 5% drink to the last drop and some are even teetotalers."

onsdag 16 september 2009

Reagan


Lite over the edge men väldigt kul. Det är svårt att föreställa sig hur en president, någon vecka efter att ha klivit ned, hittades vilse på gatan. En man som en vecka tidigare hade tillgång till att starta atombombskrig, om han så velat. Kanske är det därför lite extra roligt.

Profound statement of the day

"Här håller inte mammorna på och tjatar på sina döttrar om utbildning och om att gå till college, utan om att hitta en idrottskille eller en kändis! Är det inte underbart?"

Ett ironiskt hån mot alla ickefeminister, ett simpelt pr-trick från gänget bakom Svenska hollywoodfruar eller bara ett ganska ambitiöst skämt? Döm själva.

Avrättningar - USA


Sedan 1608 har i runda slängar 15.000 avrättats i USA. Nydligen gick det inte för en av de som stod på tur. Det fanns inga blodkärl för gift injektionen. 1972 fanns det ett kort uppehåll då Högsta Domstolen hade konstaterat att dödsstraff inte var fpörenligt med konstitutionen, 1976 återinfördes dödsstraffet då många domstolar blev nogrannare. En av de 35 delstater som har dödsstraff, Nebraska, tillåter inte den enda form av avrättning som står till deras förfogande. Små politiska regler och gränser skiljer mellan liv och död. Det finns en rad inspelade avrättningar på nätet och för några år sedan så var det en utställning där avrättade personers kalsonger hängdes upp med ett plakat under där det stod vad de hade ätit som sista måltid. Efter den ekonomiska "härdsmältan" i början av året har det också börjat visat sig för dyrt att avrätta folk.

tisdag 15 september 2009

Månlandningen


The plot thickens. Konspirationsteorierna kring månlandningen verkar just ha fått vatten på sin kvarn ..

TUF säsong 10

Officiell mini-trailer:



Soft Promo:



Nurä dags igen (: !!! TUF, (The Ultimate Fighter) säsong 10 drar igång, nu är det bjässarnas tur. Om man inte under några omständigheter kan få sin kropp att väga mindre än 92,3 kg så har man chansen nu.

Det blir trevliga kvällar med fighting på TV hemma hos Seb!

BrokeNCYDE


Tydligen är Brokencyde the next big thing som vi så länge har väntat på. Det beror nog mest vem man frågar. När man lyssnar en andra gång så tar det sig lite, men det är nog inget som jag säger öppet utan att skämmas.



Spotify! : BrokeNCYDE - I´m not a fan but the kids like it (2009)

R.I.P Patrick Swayze


Jahapp, så var då Patrick Swayze död. Börjar kännas som vi sitter å skriver dödsanonssidan. Jag minns honom som Johnny Castle i Dirty Dancing, Sam Wheat i Ghost och den fantastiske utkastaren Dalton i Road House, kanske den bästa B filmen som någonsin gjorts.

R.I.P Floyd



Floyd dog igår.Vi kommer sakna det gamla alkotrollet till kocken. Djupt. So long ol´chap!

måndag 14 september 2009

Blossa pt. 2

Är ni sugna på Blossa 09, den där årgångsglöggen med clementinsmak som vi talade om förra veckan, så kan det vara värt att notera att den inte kommer att återfinnas på Systembolagets hyllor i vinter. Den är, enligt nämnda monopolinnehavare, helt enkelt för dålig.

– Den ansågs inte tillräckligt bra för att finnas i det ordinarie sortimentet, säger Åsa Edlund vid Systembolagets avdelning för varuförsörjning till Sydsvenskan.

Som sagt går den dock att beställa på Blossas hemsida och kommer även att finnas i Systembolagets beställningssortiment.

söndag 13 september 2009

Eller som Dennis Taylor skulle ha sagt: "The man is a total genius!"

Det är väldigt få förunnat att någonsin göra ett så kallat maximum break i snooker. Ronnie O'Sullivan gjorde sitt första som femtonåring. I tävlingssammanhang har han kammat hem de maximala 147 poängen nio gånger. Det är delat världsrekord. Men att göra det på endast fem minuter och tjugo sekunder är Ronnie the Rocket ensam om.


Även om han har lagt sprit och piller på hyllan till förmån för löpning har han inte blivit mindre av en karaktär kring den gröna duken. Det ska vara snabbt och snyggt, annars kan det vara. I dag vann han säsongens första turnering, Shanghai Masters, trots ryggproblem. Jag ämnar följa honom så slaviskt som möjligt framöver; något säger mig att fullpoängare nummer tio inte är långt borta. Det vore väl fint?

fredag 11 september 2009

Grizzly Bear - Two Weeks

Promoe - "Mammas gata"

Nu har videon till Promoes "Mammas gata" producerats och det är en sagolik historia där Timbuktu liknar en faun, Andreas Grega en riddare, Supreme ett träskmonster och självaste Promoe som Gandalf den store!

onsdag 9 september 2009

Blossa


Extra, Extra!

jag kan stolt meddela att Blossas populära årgångsglögg kommer att smaka clementin. Av någon anledning tar deras produkter snabbt slut, så blir blir av å köa om vi ska ha en trevlig glöggafton i vinter. Den ligger på 89 kronor och man kan förhandsboka på Blossas hemsida. Där finns också ett multipack som verkar lockande. Lingon och Apelsin är de andra tillskotten som även kommer att stå brevid Blossa 09 i vinter.

tisdag 8 september 2009

Dåliga förlorare


(Saxat från Buzz.)

fredag 4 september 2009

The Harvard Classics Bookshelf


Harvard Classics, eller "Dr. Eliot's Five Foot Shelf" är en serie böcker som Charles W. Eliot lanserade 1909. Enligt Eliot så krävdes det 15 minuter om dagen läsandes böcker som fick plats på en hylla om tre fot för att få en gedigen " Liberal" utbildning. Med liberal utbildning menade han den typen av utbildning som baserades på upplysningstidens ideal av lärdom. Mer nogrannt:

"a philosophy of education that empowers individuals with broad knowledge and transferable skills, and a stronger sense of values, ethics, and civic engagement ... characterized by challenging encounters with important issues, and more a way of studying than a specific course or field of study"

Senare, när han väl skred till verket, blev det dock fem fot böcker som krävdes. Många ser samlingen som den absoluta litterära kanon vilket omfattar allt du bör läsa innan du dör. På ett ungefär ... Bokklubb någon?

Jag har budat på två olika samlingar på Ebay, det var ett tag sen. Funderar lite på att kolla upp saken snart igen. Känns fint att ha en hylla på väggen med det man behöver. Pockets är för losers jao! Det finns även en Harvard classics shelf of fictions om 20 volymer. Den mer gedigna samlingen omfattar:

The Harvard Classics

torsdag 3 september 2009

Fucking genius!

Säkerligen gammal skåpmat för många youtubare där ute, men jag såg det i dag och det är ju faktiskt jävligt fint på något lagom oförskämt sätt.

BIBLE COLLEGE ONLINE


Om man går in på http://arkitekterna.blogpot.com/, alltså blogspot utan s så händer det väldigt märkliga saker. Oftast så brukar man komma till nån storage site eller kanske nån party poker, i bästa fall blir det webcam porr. Hotmale är en sådan kuling. På http://arkitekterna.blogpot.com/ återfinns däremot något väldigt märkligt. Bibelpropaganda med domsday clocks och bevis för att Bibeln är riktig. Väldigt kul. "If YOU have ANY concern about your future on earth + eternity, it is critical you read this page." Vänta, jo kanske har jag lite concerns .. eller?