söndag 30 augusti 2009

Jamie T - Chaka Demus

I Väntan på "Kings & Queens" den 7 september kan vi titta på den första singeln från albumet. Imorgon den 31:a augusti släpps även "Chaka Demus" EP:n om man vill hoppa på Jamie T tåget redan nu. Vidare kan alla Premium Spotify användare redan nu lyssna på skivan.

Chairlift - Does you inspire You


Ut från Brooklyn, NY. Deras "Bruises" var med i en reklam i lanserandet av nya Ipod Nano. Den nya singeln "Ceiling Wax" andas lugnt och elektriskt, videon är också rogivande. Om man har vägarna förbi, så kommer de att turnera en del i Frankrike och England i oktober.


Spotify! : Chairlift Does You Inspire You (2009)

Fanfarlo - The Walls Are Coming Down

tisdag 25 augusti 2009

Tidigare nämd barndom...

Är han inte lite lik alla våras Seb C?


År&Dar - Barndomen

fredag 21 augusti 2009

En paus

Den lilla pausen vid 03:45 är fantastisk... Men ännu bättre upplevd live. Det blir en väldig underlig stämning i lokalen.


År&Dar - Nåt Annat

Lyssna även på Barndomen på deras Myspace

måndag 17 augusti 2009

Nas är pessimistisk över den amerikanska hiphopens utveckling

Första delen i Miiis serie om populärkultur och identitet.



Tja vad ska kan man säga...

Inom den amerikanska hiphopens underbara värld är trenden enligt Nas (som tydligt framgår av klippet ovan) "ridicoulus dances, ignorant behaviour and general buffonery".



Ridicoulus dance - Check
General Buffonery - Check

Internet är proppfullt med videos av folk som gör denna dans, Soulja Boy har tom en instruktionsvideo för denna dans på Youtube.



General Buffonery - Check
Ignorant Behaviour - Check

Tog med ovanstående exempel eftersom det inte går att tala om att vara en levande, vandrande stereotyp för det som Nas ser som idioti inom hiphop utan att nämna Lil' John, nice touch att posera framför Confederate flaggan (jaja jag vet att den inte är en lika explicit symbol för rasism (för alla) som man tror alla gånger).

Vad vill jag då säga med allt detta?

Exemplet är komedi och hiphop. Till exempel Dave Chappelle har kritiserats för att hans drift med stereotyper riskerar att uppfattas som förnedrande och rasistisk om den åtnjuts av åskådare som inte förstår ironin bakom den.

Till exempel sketchen "crackhead" där Chappelle gestaltar en idealtyp, eller ett hopkok av stereotyper om, en kokainmissbrukare kritiseras ofta för att gå för långt i leken med fördomar. Missbruket av "crack-cocaine" uppfattas av många amerikaner som ett missbruk som är typiskt "svart" eller särskilt utbrett bland afro-amerikaner och det är kontroversiellt att anspela på den uppfattningen. Sketchen där Chappelle spelar en blind, svart, vit makt entusiast anses också av vissa gå över gränsen av vad som är ok.

Likaså hiphopens uttryck och "imagery" kritiseras ofta för att vara sexistiskt (svårt att inte hålla med där) och för att 1. Spä på rasism genom att anspela på stereotyper 2. Återskapa en identitet med vilken åskådare riskerar att identifiera sig med. Här sker en växelverkan mellan mottagare och sändare av budskapet genom marknadslogik. En mottagare lyssnar (selektivt) på ett budskap den valt att lyssna på i ett begränsat utbud av budskap med varierande genomslagsmöjlighet.

Att denna uppvisning av beteende och identitet sänds ut menas alltså leda till att människor också tar del av av dessa i konstruktionen av sin egen identitet och således återskapar och förverkligar dessa stereotyper.

En aspekt av människans identitet är just att den skapas med hjälp av utifrån kommande ideér. Om man tillåts förenkla och kanske vara lite polemisk så kan man ställa sig frågan:

Vem har bestämt vem jag är?

Skicka vidare!

Skicka-vidare-spam är ju sällan kul att få men idag fick jag ett fantastiskt förslag av Tobbe som bara måste föras vidare.

"vidarebefordrar: Om någon vecka ska Fuglesang ut i rymden igen. När han kommer tillbaka ska alla klätt ut sig till apor. Det är viktigt att ni sprider informationen till era vänner och att ALLA är med, annars funkar inte skämtet."

Gentlemen Broncos

Från regissören Jared Hess, som gjorde Napoleon Dynamite och Nacho Libre, kommer nu Gentlemen Broncos. Alltid sköna Sam Rockwell är med och även Jemaine Clement från Flight of the concords. Premiär någon gång i oktober, verkar mycket mycket bra!

lördag 15 augusti 2009

Hauls

onsdag 12 augusti 2009

Fantastic Mr. Fox

George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson och fantastiska Jason Swartzman är alla med i, vad man kan förmoda blir väldigt bra-iga "Fantastic Mr. Fox". Det är Wes Andersons nya projekt och kommer från Roald Dahls bok med samma titel. Wes Anderson är ju trotts allt ... Wes Anderson.

Högsta, Längsta, Största, Snabbaste och mest precisa i vatten









måndag 10 augusti 2009

The Imaginarium of Doctor Parnassus

I höst har Terry Gilliams film The Imaginarium of Doctor Parnassus premiär, och av trailern att döma så blir det nog en riktigt sjysst film!

Det här är även Heath Ledgers sista film, och eftersom han avled en tredjedel in i filmandet så fick Gilliam skriva om lite i storyn. Johnny Depp, Jude Law och Colin Farrell ersätter Heath Ledger i dom delarna som inte hade spelats in.

tisdag 4 augusti 2009

Kim Jong-Il fortfarande en fantastisk människa!



Som ni säkert alla redan har läst så åkte Bill Clinton över till Nord Korea i all sin hemlighet för att försöka få två amerikanska journalister frisläppta.
Mötet blev lyckat och amerikanskorna fick åka hem istället för att fortsätta jobba 12 år i arbetsläger.

Frågan är bara vad Bill Clinton lovade den fantastiska Kim Jong-Il i utbyte mot amerikanskorna?
Kan det varit två st lyxbåtar av ett värde på 140 miljoner kronor tro?

Det kommer vi antagligen aldrig få reda på, men det skulle inte förvåna mig.