torsdag 28 maj 2009

Spotify i Mobilen

Igår rivstartade Googles I/O 2009 igång i San Francisco vilket är deras egna stora konferens för nya utvecklade produkter å grejer som dom sysslar med.

Jag visste inte ens att dom hade en utvecklarkonferens för en jag läste på Spotify's hemsida om det hela spektaklet.

Hur som helst har Google utvecklat en egen mobiltelefon som typ heter The T-Mobile G1 Google Phone vilket kör med operativsystemet Android.

Och en av de coola grejerna med den här nya Android G1 - T-Mobile Google Phone är att man kan köra Spotify från den och dessutom ladda ner låtar man vill lyssna på och spara på mobilen.

Veckans stand up : Mitch Hedberg

Mitch Hedberg, född 24 februari 1968 i St.Paul i Minnesota, död 30 mars 2005 i Livingston i New Jersey. Den officiella dödsorsaken, konstaterad av New Jerseys rättsmedicinska enhet, är en överdos av bland annat heroin och kokain. Alltså, den andra döda komikern som gick igång på droger som postas här, nånting säger mig att många roliga människor tar droger.

The good old days

Iggy Pop - Preliminaires

Det är väl en vecka eller två sedan: DN ligger uppslagen på bordet, jag och Lillen har just beställt oss var sin Guiness på Wirströms. I tidningen står att läsa om Iggys nya album vilket tydligen är inspirerat av Michel Houellebecq's bok "The Possibility of an Island". Boken handlar om en komiker, Daniel, och hans två kloner. Houellebecq är en kontroversiell fransk författare och boken verkar vara heltokig, måste upp på måste läsa listan i sommar. Tills dess får vi åtnjuta albumet av Iggy Pop som är en skiva delvis på franska, mest gjord för fransoser och baserad på boken. Om boken verkade märklig, vad blir då en skiva inspirerad av boken av Iggy Pop? Jag kan tänka mig att Houellebecq är ganska nöjd.

Spotify! : Iggy Pop - Preleminaires

tisdag 26 maj 2009

Bling bling

Drottning Elizabeth II har fått en present av tevespelsbolaget THQ. Ett Wii närmare bestämt. I guld. Såklart.

Ja, jävlar.

The kids are alright

Hans nya skiva må vara det sämsta han släppt ifrån sig sedan jag föddes, åtminstone rent musikaliskt, men Jarvis är fortfarande intressant. Efter vårens utställning av, well, sig själv, på ett galleri i Paris gästar han i veckan Guardians skivsidor som recensent. Fenomenalt, naturligtvis, även om hans barn Otto, 13, och Albert, 6, gärna stjäl showen. Albert ger exempelvis, till sin fars förtret, Alesha Dixons Let's Get Excited generösa 29 av 10. Men när det blir dags för The Killers senaste vänder sig båda pojkarna till tevespelet. Helt i sin ordning, förmodligen.

Hursomhelst. Om man ska lita på Jarvis (och varför inte?) så är det Whatever You Like med TI som gäller den här veckan. Angenämt.

söndag 24 maj 2009

fredag 22 maj 2009

V.

Är det ett flyplan? Är det en rip-off från Indipendence day? Nej!
Det är en Re-make av den galna åttiotals klassikern V. Nu upphottad i ny tappning, ännu fräckare. Blir det något som vi tittar på i höst? Förmodligen inte, eller?

Friday Fun - Microsofts framtidsvision .. typ

Humor + upplysning = Hans Rosling

onsdag 20 maj 2009

It's Pimm's o'clock

I morgon klockan tolv, närmare bestämt. Vi fortsätter sommaren på bästa tänkbara sätt. Se till att göra ordentligt med research, det är inte helt lätt att få tag på Pimm's i det här landet. Jag har dock en flaska och byter gärna ett halvglas mot ett dito bubbel om det skulle vara så. Övrig mat och dryck medtages efter behov. Ett vackert, om än grumligt, sinne är också en fördel.

I morgon alltså. I Kronobergsparken. Högst upp. Väl mött.

tisdag 19 maj 2009

Välkommen





I dag börjar den äntligen: sommaren. Den ska sammanfatta hela sin existens, tydligen, med sol och regn och allt där emellan. Så, nu gör vi det igen. Och vi börjar utanför Moderna i afton. Angenämt.

Peter Englund


Vet ni inte vem Peter Englund är? Skäms! Hans senaste inlägg på sin egna lilla blogg är precis det vi gillar här på arkitekterna, ivarjefall jag. Bara det är värt en liten plats på vår egna "bloggrulle".

Lost


Vad hände egentligen? Säsongsavslutningen var en som heter duga. Igår var jag tvungen att hålla för mina öron för att inte Gustav och Jocke skulle avslöja för mycket då jag inte sett avsnittet än. Nu när det är avklarat, och har sjunkit in så kan vi ju påbörja spekulerandet. För er som inte följer serien eller om ni hade tänkt börja titta är det nog dags att sluta läsa nu.

What lies in the shadow of the statue?
Ja, vad är det nu då? Minns ni hur den tappra blona Juliet som del av "The others" pratar latin? Så vad svarar då Richard på denna fråga?


Jakob & Easau är med i gamla testamentet. Det behöver inte nödvändigtvis vara denna Easau som så gärna vill döda Jacob men det passa väldigt bra in. Jakob lyckades först köpa förstfödslorätten av sin bror och sedan lura sin far att välsigna honom i tron att han var Esau:

"By your sword you shall live, but your brother you shall serve; yet it shall be that when you are aggrieved, you may cast off his yoke from upon your neck"


Men Gud hade andra planer för Jakob, bland annat efter ett möte med en ängel så kom han att kallas יִשְׂרָאֵל, Israel (Yisra`el, "one that struggled with the divine angel")
Ja, det finns många mytologiska aspekter som tar plats i Lost. Se bara till Jakobs väv till exempel, och är det inte passande att han frände är svartklädd när Jakob är så vit och god?

Richard svarar för övrigt till de utsändas fråga:

Ille Qui Nos Omnes Servabit , "He who will save us all."
Men hur ska då Jakob lyckas rädda dom alla i slutet, eller ska jag säga början? Ja, jag vet faktiskt inte.

Montt Mardie med lapp för ögat

"Don´t write songs to make money, I write them for people to sing along."

Ni kanske har märkt att Montt Mardie släppt en hyllningslåt på/till piratebay. Han har alltid varit en uppstickare i indie-kretsar men aldrig riktigt fått sitt välförtjänta break. "We are all the piratebay" är en låt gjord på trettio minuter men som många bra låtar är det kanske just det som gör den lite sådär opretatiös och trevlig. Det uppmanas att göra egna videos och egna remixade versioner av låten, jag väntar ivrigt på en vettig remix. Nån åtmionstone semi-kändis måste måste nog ta steget. I annat fall måste det göras en väldigt bra remix så det hele kan rulla vidare.

måndag 18 maj 2009

Here we go again

Vårens roligaste konstkupp hittills står Konstfackeleverna Daniel Mencák och Johan Thermaenius för. Verk ur deras fejkade utställningskatalog har redan refererats till som riktiga i SvD och uppmärksammats av Fergies stylister. Ickehalsbandet "Lux" – nedan fotograferat (?) av Andreas Nyquist – är formgivet av den fiktive eleven Mae Yokoyama och skulle passa Black Eyed Peas nya image, tydligen.


Att Johan Thermaenius dessutom kan konsten att poetryslamma könsord som ingen annan gör ju det hela ännu finare; men det är naturligtvis en helt annan historia.

lördag 16 maj 2009

En snigel på ditt bredband

Har du betalat din internetavgift än? Tänk på att det kan vara olagligt. Trevlig helg!

fredag 15 maj 2009

Friday Fun!

Jag tycker att eftersom det är en sån alldeles förtjusande dag som idag som idag som idag, så passar det utmärkt med lite roliga videos av diverse slag.

Freddy Freaker!


Steven seagal runs like a girl!


Play Haley Off, Keyboard Cat!

tisdag 12 maj 2009

UP!

Enligt Esquire ska det bli en redigt bra animerad film. Vi saknar sådanna bland alla crappy 3D-filmer. Pixar is teh shit när de vill det och i sommar får vi lov å titta på Up!



(HD på Apple)

Dåliga nyheter och konstiga

Sarkozy verkar få som han vill. Franska parlamentet röstade ja till Hadopilagen, och om den passerar även senaten så kommer franska fildelare snart kunna stängas av från internet. Jag undrar bara, hur i helvete ska det gå till?! Med lite tur riktar det här extra ljus på EU:s telekompaket som ju står över nationella lagar och förhoppningsvis knipsar klorna av fransmännens nya lag.

Public service är bra! Och nödvändigt (Paul Weller har helt rätt när han sjunger att "the public wants what the public gets"). Tyvärr ger finansieringstrubbel hela det fina konceptet oförtjänt dåligt rykte. Pengar fastnar och Radiotjänst jagar kameraövervakare. Någon måste ta tag i det här nu.

Veckans stand up : Richard Pryor


Näst ut: Han som har skapat allt som vi tycker om inom stand up, en smutsig men ärlig mun. Jag kikade igenom en del grejjer, många vilket han är som mest känd för. Om man exempelvis ska se nått av honom så bör det ju vara hans Live on the Sunset Strip från det fantastiska året 1982. Alla som är obekanta med Richard Pryor, kanske har du bara sett honom i nån gammal åttio-tals rulle, så är det stand up som är hans esse. Ni kommer förmodligen se en hel del Eddie Murphy och Cris Rock i honom, well han är praktiskt taget deras far. Om man nu verkligen vill se en stå-uppare briljera så borde man ändå se hur han tar en ovillig publik, så jag valde ett fint klipp som innehåller just det, (psst .. det bästa kommer mot slutet.)

måndag 11 maj 2009

Mother lovers

En fantastisk uppföljare till Dick in a box som jag av någon anledning missat. Hittade den på HAMPUS BLOG. Om detta faller i smaken bör man även titta till en av Tobbes favoriter, Jizz in my pants.

I am Barack Obama!

Hur har jag lyckats missa detta? The Guardians Brian Logan gav fyra av fem. Att han även är president ger naturligtvis gratispoäng, men jag är beredd att hålla med. Döm själva.

Mer jääääv

Torde det inte vara nog?

Dirty porn


Hur farligt är det egentligen att ha lite galna porr-tittar vanor? Blir ditt porr-tittande egentligen en del av dig och leder det slutligen till dumma o-vanor?

Dolf Zillmann från Universitetet i Huston utsatte nydligen manliga samt icke-manliga testpersoner för sex veckor av porr, en timme åt gången. Efter två veckor visade sig ett mönster: De började favorisera "hårdare" porr. Det visade sig också att de som hade ett tidigare vanemönster av att titta på vanlig, icke våldspornografi nästan exklusivt valde att se på "ovanlig" porr. Samma utveckling visade sig alltså även hos de kvinnliga testarna men gav inte samma tydliga utslag.

Så vad betyder då allt detta? Jo, om du tittar på en del hederlig porr så kommer du förr eller senare att tröttna. All oro för att du är en perverterad galning kan alltså skjutas (lite) åt sidan, åtminstone statistiskt sett. Enjoy good fun of helgalen porr alltså!

Läs: "Shifting Preferences in Pornography Consumption" av Dolf Zillmann

söndag 10 maj 2009

Koll på Spotify

Hur många låtar finns det på Spotify? Skriv in year:0-3000 i sökfältet och du får upp hela katalogen listad efter popularitet. I Sverige finns det 2 967 811 låtar tillgängliga för tillfället. Mest populär är tydligen Beyoncés Halo. Kunde vi inte bättre?

fredag 8 maj 2009

Hobbits, Hobbits, Hobbits!


En gång för länge, länge sen levde det ett litet folk i Indonesien. Ett väldigt litet folk. Turerna har varit många för Homo floresiensis, eller "Hobbitarna" som de har kommit att kallas. Först blev de ansedda som mänskliga kvarlevor för att senare nekas av antropologerna. Nu verkar dock fynden ha etablerats som ännu en avart (H. floresiensis) av urmänniskan (H. erectus). Än mer unikt är de andra saker de har funnit på fyndplatsen, nämligen resterna av en komodo drake samt en variant av en dvärg elefant. Hobbitkvinnan "Lady Flo" (vilket för övrigt är ett awesome rap-nick) skall ha varit runt trettio år gammal och sträckte sig upprest hela 1.06m. Om vi jämför det med afrikanska pygméer vilket når upp till 1.50 så är det väldigt litet för en vuxen person. Alltså kan vi konkludera (om man får säga så på svenska) att för 12.000 år sedan levde små JRR Tolkien personer med komodo drakar och dvärg elefanter i grottor någonstans i Indonesien. Hur häftigt är inte det? Än en gång så rusar verkligheten förbi sagan. Och sikken söt liten svart penis kvinnan fick i tolkningen tåh?
Hahaha, TOLKnIngEN - get it? I just keep em´comming.

Ååh.Jag har druckit alldeles för mycket kaffe.
(Wiki)

torsdag 7 maj 2009

90-tals Hiphop #1

Del Tha Funkee Homosapien - Mistadobalina

onsdag 6 maj 2009

Quentin Tarantinos Inglorious Basterds

Jag tror att dom flesta, precis som jag, är lite småkär i nästan allting som Quentin Tarantino spottar ur sig. Hans nästa film heter Inglorious Basterds och är en remake på Enzo G. Castellaris film från 1978 med samma namn.

Kort om filmen, saxat från imdb:
"During World War II a group of Jewish-American soldiers known as "The Basterds" are chosen specifically to spread fear throughout the Third Reich by scalping and brutally killing Nazis. The Basterds soon cross paths with a French-Jewish teenage girl who runs a movie theater in Paris which is targeted by the soldiers."

Filmen går upp på duken i augusti och tilläggas bör att Brad Pitt har huvudrollen. Det låter ju inte annat än intressant, eller hur?



High def version hos apple (såklart)

tisdag 5 maj 2009

Veckans stand up : Bill Cosby

Lika bra att börja bakifrån. Legendary man.

Cinco De Mayo!


Det är den femta Maj 1862, vi befinner oss i Mexikanska staden Puebla. Det har gått ett år sedan Mexikanarna slutade betala pengar till Franska staten. Den franska armén som är på intåg har inte förlorat ett slag på fem år. Mexikanarna har redan förlorat ett mot dom men mot alla odds så tar general Ignacio Zaragoza Seguín och vinner slaget. Idag är det alltså en hel del festande i Mexiko som minne av slaget.

Även om Fransmännen ockuperade Mexico ett år senare så var det viktigt för dom. Precis som Irländarnas St:Patricks Day firas mestadels av jenkarna så är det även så med denna festtid; utan att ha något över huvud taget med saken att göra så firar de, idag, detta till fullo.

måndag 4 maj 2009

Anyone for Pimm's?

Jag vet inte när det hände. Kanske borde jag ha varit mer uppmärksam? Hursomhelst, nu återfinns i alla fall Pimm's No. 1 Cup i Systembolagets ordinarie sortiment. Är inte våren vacker, så säg?

I dagsläget ska det finnas totalt 36 flaskor i Stockholm, enligt Systembolagets hemsida. Så, ut och köp för framtidens soliga förmiddagar.

Eminem

Den 15:e Maj kommer Eminems nya album Relapse. Titelspåret hade jag inte så mycket till övers för. Men för all del, titta på videon till 3 AM mina vänner.