söndag 27 juli 2008

The Dark Knight



Jag såg den ny batmanfilmen The dark knight som hade premiär i fredags. Med rätt höga förväntningar satte jag mig i biosalongen och bad en tyst bön till biogudarna att ingen idiot i salongen skulle förstöra denna upplevelse. Lyckligtvis så kunde jag avnjuta de 152 minuter långa skådespel utan några missöden.

Nu till hela grejen, jag personligen har lite extra förkärlek till Christian Bale och Maggie Gyllenhaal men Heath Ledger kan jag inte påstå att jag brunnit för tidigare på samma sätt. På grund av hans tragiska bortgång i Januari tidigare under året har hans namn lagt sig på mina läppar desto fler gånger och jag har sakta men säkert börjat bygga upp nånslags större beundran för honom.

Frågan är då om det här är något som skett för alla filmälskare eller om det faktiskt är så att Heath Ledger redan hade sjukt mycket fans där ute innan hans bortgång.

Om man går in på imdb.com och söker på The dark knight, ser man att filmen har fått 9,4/10 stjärnor och det är över 135 tusen som redan röstat. Den här filmen hade alltså premiär i USA för drygt en vecka sen och nu även haft premiär i de flesta europeiska länder och den ligger på första platsen av imdb's bästa 250 filmer genom tiderna.

Beror det på Heath Ledger eller är filmen så förbannat bra?
Jag vågar inte svara på det men erkänner att jag själv skulle ge den 10/10. Det var helt klart den bästa actionfilmen jag sett på väldigt väldigt länge. Men jag är övertygad om att Heath Ledger's bortgång har ett stort finger med i spelet.

En milli

Utdrag från whoa.nu...

I vår släpper Organismen sitt tredje studioalbum Om Gud Vill Och Vädret Tillåter, vilket kommer att släppas för gratis nedladdning på Internet. Innan dess kommer dock åtminstone ett till mixtape att dyka upp. Det kommande, spikade mixtapet Väderleksrapporten, kommer inte att tillhöra “Versioner”-serien (se Versioner vol.1 och Versioner vol.2) utan enbart att innehålla nya originalspår med gäster som Öris och Ison samt produktion från DJ Large och Avastyle.

Tills vidare bjuder vi på den exklusiva mp3n En Milli, där rapparen sällar sig till den växande skaran artister som givit sig an det mycket populära beatet från Lil Waynes låt A Millie (som ursprungligen är producerat av Bangladesh).


Direktlänk för download



Källa : whoa.nu

torsdag 24 juli 2008

3



En fantastisk cover av Blind Melon. Orginalet kommer ifrån "Schoolhouse rock!". En populär serie av korta animerade filmer som, i utbildningssyfte, visades på lördagsmorgnar i samband med alla barnprogram.



Första gången jag hörde låten var i Blind Melons version, då i filmen "Slackers". En fantastisk film i vilken jag också kom i kontakt med Jason Schwartzman, ni vet han som spelar Marie Antoinettes man i Marie Antoinette. Det är också han som varit med och skrivit Darjeling Inc. Tillsammans med Wes Andersson. Han slog igenom i Wes Andressons första film "Rushmore" där också Bill Murray fick sin comeback. Sången vi ska se är ifrån sista scenen i filmen Slackers, där "Ethan" förklarar för filmens eftertraktade tjej hur det skulle kunna ha sett bättre ut med honom.

torsdag 17 juli 2008

Terminator 4.

22 Maj 2009.



JohnConnor spelas nu av Christian Bale. Året är 2018 och det är första filmen i serien som behandlar det som sker i framtiden. Tidsförvrängningen kvarstår dock, i filmen kommer Connor få tampas med huruvida en terminator är ditsänd ifrån framtiden för att förgöra honom ...

James Middleton, the associate producer of the film, stated the film "[is] really about the birth of a new hero," and McG said that it will also be about the development of the Model 101 Terminator. He explained the film will "begin again very much in the spirit of what [Christopher] Nolan did with Batman," in that it will stand on its own without the original films, and that it is "a bit of a sequel and a prequel because it tells the story of how we got there."(wiki)

tisdag 8 juli 2008

3 X sommardans


Dizzie - Dance Wiv Me

Maskinen - Segertåget

Lil Wayne - A Millie